Saturday, 25 June 2016

Me and This L


Haiiiii semua…! Wahh dah hampir waktu berbuka dan masa ni lah kita duk terbayang apa nk beli kat bazaar sat lagi kan?

Alamak terus berkeroncong perut saya dan kepala pun dah memutarkan menu2 yang ada di bazaar. Kalau ikut naluri anak tekak nih macam-macam la kita nk makan kan? Macam saya makanan favourite saya adalah This L.Siapa This L nih? Of coz la makanan kita kan citer pasal makanan nih. This L is Laksa, saya mmg peminat Laksa tegar dari kecik sampai la besar. Pegi pekansari (orang kampong panggil) sekarang dah tukar jd pasar tani kot.. Huuhh whatever, saya tetap panggil pekansari. Ok sambung blik.. Klu pegi pekansari tak pun pasar malam, saya mesti carik laksa dulu lps tu bru la carik ayam goring, rangka ayam, air tebu and tau fu fa.. Wala weyh bikin air liur meleleh nih. CIK KINAH KEJAM! Alamak, Cik Kinah pun terliur teruk nih..

Ok ada satu hari tu saya dah mengidam teruk nak buat laksa sebabnya dah lama xmakan laksa. Ingat lagi cubaan pertama masak laksa, masa tu ada makcu jd trainer chef.. Jadi KAW laksa kita! Lps tu cuba buat sendri pulak.. this time memang malu la. Laksa saya tawar…! Lps tu cubaan ketiga, masih tak jadi, sebab laksa tu pedas and by the time saya nk alter rasanya, saya tertumpahkan gula dalam laksa tu (T_T). JAdi manis trus laksa tu. Finally, Cik Kinah berjaya jugak masak laksa itupun selepas dua percubaan yang fail tu. Kali nih jadi tp tak se KAW mcm makcu ajar. For me learn from the past experience will guide us to a better outcome. So let us practice more! Wassalam.

No comments:

Post a Comment